Kā nodrošināt efektīvu un pārskatāmu attālināto darbu uzņēmuma darbiniekiem?

Attālinātais darbs var būt efektīvāks nekā klātienes darbs, bet tas atkarīgs no dažādiem faktoriem, piemēram, darbinieku darba stila, attāluma no darba vietas un pieejamajiem rīkiem un resursiem.

Attālinātais darbs var sniegt vairākas priekšrocības, piemēram, samazinātu biroja izmaksas, elastību un iespēju nodrošināt darbu no jebkuras vietas. Tomēr, tas arī var radīt savas problēmas, piemēram, samazinātu komunikāciju un sadarbības iespējas, kas var negatīvi ietekmēt produktivitāti un efektivitāti.

Lai nodrošinātu efektīvu attālināto darbu, ir svarīgi, lai tiek veikti dažādi pasākumi, piemēram, strukturētas komunikācijas, regulāri atskaites, darbinieku uzraudzība, kopējas darba telpas un pieejamie rīki un tehnoloģijas.

Galvenās lietas, kas būtu jāņem vērā efektīva, pārskatāma un droša attālināta darba nodrošināšanai no IT viedokļa ir:

  1. Nodrošiniet drošu piekļuvi uzņēmuma datiem. Nodrošiniet, ka jūsu darbinieki var droši piekļūt nepieciešamajiem datiem un failiem no jebkuras vietas. Izveidojiet drošas piekļuves procedūras, piemēram, VPN, divu faktoru autentifikāciju, pārskatāmu drošības programmatūru, vadāmu datu šifrēšanu, regulāras drošības pārbaudes un uzraudzības rīkus un, protams, drošības apmācības, lai nodrošinātu atbilstošu drošības līmeni ne tikai teorijā, bet arī pēc fakta;
  2. Nodrošiniet atbalstu un palīdzību. Nodrošiniet, ka līdzīgi kā gadījumā ar klāties darbu, arī jūsu darbiniekiem, kas strādā attālināti, ir pieejams kvalificēts un profesionāls IT atbalsts, lai sniegtu palīdzību un risinātu jebkādas problēmas, kas var rasties darba laikā. Izveidojiet procesus un procedūras, lai palīdzētu darbiniekiem ar tālākdarbināmību (darbu attālināti izmantojot dažādus rīkus un procedūras) saistītās problēmas risināšanā;
  3. Nodrošiniet nepieciešamās programmatūras un rīkus. Nodrošiniet, ka jūsu darbinieki var piekļūt nepieciešamajām programmatūrām un rīkiem, lai veiktu savus darba uzdevumus. Piemēram, nodrošiniet piekļuvi videokonferences sistēmām, tālruņiem, e-pastam, failu koplietošanas platformām un citas nepieciešamās programmatūras. Pēdējā desmitgadē ārkārtīgi lielu popularitāti iemanto Office 365 un Google Workspace mākoņpakalpojumā balstīti biroja produktivitātes rīku risinājumi. Jāpiebilst, ka arī vietējie ražotāji nodrošina dažādus rīkus, ko var izmantot attālināti, tai skaitā arī gana kvalitatīvas integrācijas ar Microsoft un Google rīkiem.
  4. Nodrošiniet tālākdarbināmības pieņemšanas procedūras. Izveidojiet tālākdarbināmības pieņemšanas procedūras un vadlīnijas, lai nodrošinātu, ka jūsu darbinieki un infrastruktūra atbilst drošības prasībām un darba uzdevumu izpildei nepieciešamajām prasībām. Piemēram, iesākumā varat izveidot tehnisko pārskatu (auditu), vai jūsu uzņēmuma tehnoloģijas ir pietiekami attīstītas, lai nodrošinātu efektīvu tālākdarbināmību. Šajā pārskatā var tikt novērtētas tādas tehnoloģijas kā datu drošība, tīkla jauda un pieejamība, kā arī programmatūras integrācija. Šāds pārskats būtu noderīgs arī gadījumā, ja vēlaties novērtēt savu uzņēmuma tehnoloģiskās attīstības un datu drošības līmeni, kā arī atbilstību nozarē pieņemtajiem standartiem un MK noteikumiem. Nākamais solis būtu izskatīt jūsu uzņēmuma darba uzdevumus un izvērtēt to, kā tie varētu tikt veikti attālināti. Iespējams būs nepieciešams izvēlēties un iegādāties speciālus darba rīkus, kas atbilst jūsu uzņēmuma vajadzībām, piemēram, projektu vadības programmatūra, vai videokonferences sistēmas;
  5. Visbeidzot, izveidojiet produktīvus darba procesus. Izveidojiet produktīvus darba procesus, kas veicina komunikāciju, sadarbību un efektivitāti. Nodrošiniet, ka jūsu darbinieki var efektīvi sadarboties un komunicēt, izmantojot attālinātā darba rīkus un programmatūru.

Vairāk no bloga

Jūsu uzņēmumā ir datortehnika, kas sagādā raizes?

Mēs pierādīsim, ka varam samazināt Jūsu uzņēmuma datortehnikas uzturēšanas izmaksas!

Piesakiet sarunu ar mūsu speciālistu BEZ MAKSAS!

Jau piecpadsmit gadus mums rūp Jūsu uzņēmuma izaugsme!

© 2024 DATORDARBNICA.LV, visas tiesības aizsargātas
Piesakieties Konsultācijai un Esošās Situācijas Novērtējumam BEZ MAKSAS!